Eko Warsztaty dla zdrowia - kim jesteśmy?

Aleksandra

Aleksandra Wolmańska – właścicielka sklepu Bio Żywność ,,Ekospżarnia’’ w Gdyni:

W 2014 roku podjęłam decyzję o otwarciu pierwszego sklepu ,,Ekospiżarnia’’ w Gdyni i tak z pasji uczyniłam swoją pracę, dzięki czemu robię to, co kocham. Wolny czas spędzam w ogrodzie, hodując tam warzywa, owoce i zioła w sposób ekologiczny oraz zajmuję się uprawą wielu odmian prozdrowotnych kiełek.

Od 10 lat zajmuję się zgłębianiem tematów zdrowej żywności i medycyny naturalnej, dzięki której od lat nie mam już problemów zdrowotnych. Przygotowuję się do wykonywania zawodu naturopata, biorę udział w wielu warsztatach związanych z energią i medycyną naturalną. Chętnie dzielę się swoją wiedzą, staram się doradzać najwyższej jakości, regionalne i zdrowe produkty. Uwielbiam domowe, pyszne gotowanie ze zdrowych produktów.

Ania Kuryłek – Naturopata, Life Coach, Trenerka Zdrowego Stylu Życia, Instruktorka Aqua Fitnessu, Medytacji oraz Terapii Oddechowych:

Zajmuję się psychodietetyką oraz psychosomatyką. Jestem autorką projektu Twój Plan Bee, którego ideą jest holistyczne podejście do życia oraz nauka zarządzania zmianami.

W swojej pracy uwielbiam łączyć różne techniki i metody terapii naturalnych. Wykorzystuję narzędzia takie jak medytacja, afirmacje, inkantacje, częstotliwości, praca z emocjami i przekonaniami. Obserwacja, harmonia i świadomy wybór to gwarancja zdrowia psychicznego i fizycznego. Pracując z ludźmi, korzystam z narzędzi, które są w zgodzie z ludzką naturą.

Ania
Maria

Maria Kalkowska – Zielarka z Kaszub:

Fascynują mnie spotkania z naturą i ludźmi, od lat poznaję tajemnice roślin i ziół czytając niezliczone książki na ten temat. Zioła i natura to moja wielka pasja i chętnie dzielę się swoją wiedzą na temat zastosowania ziół w żywieniu, oczyszczeniu organizmu i kosmetyce.

Z naturalnych ziół znalezionych podczas spacerów po łąkach tworzę smakowe prozdrowotne octy, mieszanki herbat, nalewki, maceraty, kremy, pasty, dezodoranty oraz świece.

Własny ogród, łąki i lasy tworzą treść mojej domowej spiżarni, z której chętnie czerpią moi bliscy i przyjaciele. Praktykuję jogę w ruchu i totalną biologię, a moim drugim domem jest las! Uwielbiam z lasu czerpać energię, spacerując, zbierając jagody i grzyby i pędy roślin. Moje motto to: „Życie zaczyna się po pięćdziesiątce”.

Rafał Wolmański znany jako,,Kulinarny Kapitan”

Rafał to doświadczony żeglarz, którego pasją jest gotowanie.

Żeglując po świecie, zwiedza nadmorskie tawerny, inspiruje się tam do nowych dań i umiejętnie je odtwarza. Prowadząc rejsy, gotuje swojej załodze słynną zupę rybną, która zaskakuje smakiem. Jego kuchnia nie jest nudna. Jest zaskakująca, czasem prosta, często wyszukana, ale jaka smaczna…! Gotuje zdrowo, zawsze naturalnie i kolorowo. Rafał będzie się dzielił z Wami swoimi najlepszymi przepisami.

Nasze ulubione danie robione przez Rafała to chyba ośmiornica w pomidorach, kalmary zapieczone z fetą i szpinakiem, warzywa po chińsku z woka… wymieniać można by długo, ale przekonacie się o tym sami, smakując kuchni Kulinarnego Kapitana.

Rafał

Poznaj nas!